Begin december 2017 streden teams van studenten en docent-onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam tegen elkaar in de LEVV-Battle. Plaats van het strijdtoneel was de  logistieke hub van Deudekom in Duivendrecht aan de rand van Amsterdamse milieuzone.  De studenten bootsten stadsbevoorrading na met het gebruik van verschillende lichte elektrische vrachtvoertuigen (LEVV’s) zoals Stint, Urban Arrow en Goupil.

Goederen van circa tien bedrijven werden in het centrum van Amsterdam bezorgd aan (fictieve) klanten in de strijd om het meest efficiënte resultaat.

Onderzoek stadsdistributie met LEVV's vanuit Deudekom hub

Bekijk de Aftermovie van deze LEVV-Battle met commentaar van projectleider Susanne Balm hier.

In het project LEVV-LOGIC wordt onderzoek gedaan naar de inzet van lichte elektrische vrachtvoertuigen (LEVV’s) voor de levering van goederen in steden. In dit project ontwikkelen de Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Rotterdam samen met logistiek dienstverleners, verladers, voertuigaanbieders, netwerkorganisaties, kennisinstellingen en gemeenten nieuwe kennis over logistieke concepten en business modellen met LEVV. Met als doel: een rendabele inzet van LEVV voor stadslogistiek.