Gisteren vond de officiële inwijding plaats van onze overslaglocatie in Duivendrecht als centrale aanleveringshub ten behoeve van de HvA-UvA, de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam.

Deudekom centrale hub HvA-UvA Amsterdam

In het kader van de klimaatverbetering hebben UvA en HvA samen met studenten en onderzoekers de omvangrijke logistieke processen van beide instellingen doorgelicht. De vraagstelling was  hoe de bevoorrading zowel slimmer als duurzamer kan.

HvA-UvA zijn grote goederenafnemers in de binnenstad van Amsterdam. Het gaat om zo’n 90.000 ritten op jaar basis van meer dan 10.000 leveranciers. Met eeen vijftal belangrijke leveranciers wordt nu samengewerkt in dit initiatief, dat zonder subsidie wordt uitgevoerd.

Doel van de centrale aanlevering en overslag via onze hub is het aantal ritten sterk terug te brengen door slimme bundeling van bestellingen per bezorgadres. HvA-UvA heeft heel veel leveradressen in de stadsregio Amsterdam. De belevering gebeurt elektrisch met bakfiets, kleine vrachtwagen of bestelauto. Onze partners voor het centraal aanleveren van de goederen op locatie zijn Postnl en Transmission Cargohopper te Almere.

Meer over dit onderwerp op http://www.logistiek.nl/distributie/nieuws/2017/6/uva-en-hva-bundelen-aanvoer-een-hub-101156866