Menu Contact

Bouwlogistiek

U bouwt aan de toekomst, wij brengen u ernaar toe.
  • Coördinatie en doorstroming op de bouwplaats
  • Besparing van logistieke kosten en bouwtijd
  • Minder verkeershinder, minder uitstoot

“Deudekom is vaste partner van BMN Bouwmaterialen. Hun professionele verhuizers vervoeren onze bouwmaterialen zero-emissie de stad in en plaatsen deze op de bouwplaats van onze klanten. Voordeel van samenwerking met Deudekom is de no nonsense mentaliteit, effectieve en correcte communicatie en het oplossend vermogen.”

Fred Bouwmeester, Project manager Bouwbewust logistiek

Wat is bouwlogistiek?

Bouwlogistiek van Deudekom zorgt voor een efficiënte en duurzame toestroom van materialen naar de bouwplaats. Uw materialen worden precies op tijd geleverd. U voorkomt hiermee onnodige beschadigingen en verlies. Én de spullen liggen nooit meer in de weg.

Slimme bouwlogistiek in regio Amsterdam

In de regio Amsterdam helpen wij verschillende aannemers met problemen die komen kijken bij de bouwlogistiek. Onze bouwhub bevindt zich net buiten de milieuzone van Amsterdam. Deze hub bestaat uit een duurzaam ingerichte warehouse met opslag- en overslagfaciliteiten. De hub is goed toegankelijk, ook voor zware vrachtauto’s. Voor elektrische voertuigen is er een laadplein met snelladers. Deudekom beschikt zelf over drie zware elektrische vrachtwagens met wissellaadbakken. Hieruit bestaat de bouwlogistiek van Deudekom:

  • Aannemen en in opslag nemen van bouwmaterialen
  • Bouwmaterialen op de juiste tijd en plaats naar locatie brengen
  • Bouwafval nemen de runners van Deudekom mee retour op de terugweg
  • Loodsen beschikbaar stellen voor werkvoorbereiding, zoals prefab activiteiten
  • Organisatie, onderhoud en uitvoeren van voorraadbeheer
  • Personeelsshuttle tussen de hub en bouwlocatie

Voordelen van bouwlogistiek bij Deudekom

Profiteer van de kennis en kracht in bouwlogistiek van Deudekom. Op deze manieren levert dit voordelen voor u op:

65% reductie last mile kilometers

Volle ladingen naar de hub, precies op tijd geleverd op de bouwplaats. Door het bundelen van zendingen 65% reductie last mile kilometers. Opslag naar behoefte, van 0 m2 naar 1.000 m2 in een dag.

20% meer werkbare uren

De materialen worden zonder CO2 en fijnstof stil aangeleverd in de avonduren. Geen overlast voor omwonenden. 20% meer werkbare uren en een hogere BREAAM score.

60% reductie parkeerkosten

Onderaannemers parkeren bij de hub, wat resulteert in een reductie parkeerkosten van 60%. Schoon en geluidloos shuttlen personeel tussen de hub en de bouwplaats. Toolbox meeting & koffie tijdens de shuttle.

40% effectiever

Door het precies op tijd leveren van materialen is de opslagruimte op de bouwplaats minimaal. Deze bouwmaterialen worden gebundeld geleverd, waardoor er minder verstoring aan de poort van de bouwplaats is. De runners brengen het materiaal op locatie en nemen dan gelijk het afval mee retour. Hierdoor zijn vakwerklieden 40% effectiever.

10% kostenreductie

Door het effectiever inzetten van vakwerklieden is de reductie op de bouwtijd 15%. Het assembleren op de hub scheelt 10% reductie in de kosten. Combinatie over weg en water mogelijk.

Goede contacten

Deudekom heeft door de jaren heen verschillende goede contacten opgebouwd. Hierdoor hebben wij verschillende mogelijkheden om samen met u onderzoek te doen.

Via deze weg wil ik jullie hartelijk bedanken voor de afgelopen maanden op het project Biesbosch. Aan het begin van de afbouw hadden we enorm de twijfels in het logistieke opperen van de materialen. Het zijn toch 17 verdiepingen met een enorm tempo van 2 woningen per dag met heel veel disciplines.

Mede door BMN en Deudekom is het tot een enorm succes gekomen. En door de inzet van dit Team hebben andere partijen ook de nut van Logistiek ingezien. Alles heeft tot nu toe geleid tot een soepele bouw met weinig logistieke problemen.

Rob Meester - Uitvoerder Heddes Bouw & Ontwikkeling

Heeft u interesse in bouwlogistiek van Deudekom?

Deudekom werkt zero-emissie