Deudekom logistieke hub voor leveranciers UvA - HvA

Deudekom is de logistieke hub geworden voor de HvA en UvA en hun leveranciers.

In het kader van de klimaatverbetering hebben UvA en HvA samen met studenten en onderzoekers van het onderzoeksprogramma Urban Logistics de omvangrijke logistieke processen van beide instellingen doorgelicht. De vraagstelling was  hoe de bevoorrading zowel slimmer als duurzamer kan.

Logistieke hub als slim en duurzaam onderdeel stadslogistiek

Naast het opsparen van bestellingen bleek de beste oplossing voor de UvA – HvA én voor de vaste leveranciers een distributiecentrum aan de rand van Amsterdam. Deze logistieke hub is gevonden bij logistiek partner Deudekom in Duivendrecht. De locatie ligt vlak bij de ring A10 en net buiten de milieuzone. Leveranciers van HvA – UvA kunnen dichtbij de snelweg op ieder gewenst moment van de dag  de bestelde goederen afleveren. Daarna bundelt de logistieke hub van Deudekom de bestellingen. Ook organiseert Deudekom het elektrisch vervoer van deze goederen naar de verschillende locaties van HvA en UvA in de stad.

Logistieke hub: voordelen

Leveranciers besparen tijd en geld, nu zij hun goederen bij de logistieke hub van Deudekom kunnen afleveren. Zij hoeven immers de drukke binnenstad niet meer in. Omdat Deudekom elektrische vervoermaterieel inzet (cargobike, elektrische bestelauto of vrachtauto), kan er gebruik worden gemaakt van een ontheffingen, zoals het leveren buiten de venstertijden.

De UvA en HvA zijn de eerste onderwijsinstellingen in Nederland die door middel van een logistieke hub én ook nog eens zonder subsidie de eigen gebouwen slim en duurzaam bevoorraden.

Lees meer op: Slim en duurzaam