koreaanse-tv-deudekom projectverhuizingen

Het Koreaanse TV-station Chosun, één van de middelgrote landelijke zenders in Korea, bezocht donderdag 22 mei Deudekom Verhuizingen en Cargohopper. De Koreaanse journalisten zijn ruim een week in ons land om een documentaire te maken over innovatief elektrisch vervoer.

Zo wilden ze bij Deudekom alles weten over hoe het bedrijf samen met Cargohopper werkt aan een hub voor elektrische voertuigen net buiten de milieuzone. Ook het idee dat op het terrein van Deudekom Projectverhuizingen en Opslag het eerste Logistieke Ontkoppelpunt van Amsterdam komt, sprak tot de verbeelding.

Bezorgd vroegen ze of al die lading van de grote EcoCombi’s straks wel in de vier Cargohoppers gaat passen.De uitleg is dat dit niet altijd gaat gebeuren. Het ontkoppelpunt is in eerste instantie bedoeld om de extra lange voertuigen op te delen in kleinere standaardeenheden. Maar natuurlijk kan er ook vracht overgeslagen worden op elektrische voertuigen als de elektrisch aangedreven Hytruck van Deudekom en Cargohopper.

De Koreaanse media bezoeken ook nog Rotterdam en Eindhoven. Daar gaan ze onder meer kijken naar de elektrisch aangedreven vuilniswagens van Roteb en in Eindhoven zijn ze te gast bij de THE.